Ion-Andrei Popescu,
Studentul anului
Premiul I

"Am renuntat sa mai astept de la altii sa imi creeze mediul optim de dezvoltare dupa primii doi ani de facultate, cand am initiat primul proiect de responsabilitate sociala, investind bursa de studii din anul 3 si multe ore de lucru in diferite proiecte, sperand ca voi revigora scoala romaneasca de medicina, candva celebra", spune Andrei.

Biografie

A inceput prin a crea primul Atlas de Histopatologie online, oferit gratuit colegilor sai, care invatau dupa manuale vechi de 40 de ani si a continuat cu infiintarea MedicalStudent.ro, prima revista stiintifica studenteasca nationala de stiinta medicala si farma.

Revista a crescut rapid, devenind incubator de idei pentru modernizarea scolii romanesti de medicina, promovand invatamantul centrat pe student, in care tinerii isi concep modelul pedagogic potrivit lor iar profesorii modereaza acest proces. In anul universitar 2009 revista a primit o acreditare internationala de la Health On the Net Foundation, precum si premiul de excelenta in cadrul galei "E-Health Congress 2009" organizat de TARUS Media.

Motivat de succesul acestor prime initiative, Andrei a lansat cel de-al doilea proiect MedicalStudent.ro, Atlasul de Farmacognozie, urmat de prima platforma de eLearning medical dedicata studiului anatomiei patologice din Romania, epathology.ro - sistem complet de invatamant asistat de calculator si un sistem de telepatologie simplu si eficient, in scop educational si in diagnostic la distanta.

Data fiind implicarea sa in educatia medicala, a fost propus si votat vicepresedinte national al Societatii Studentesti de Chirurgie din Romania (SSCR), pe perioada martie 2009 - martie 2010.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010