Alexandra Teodora Oprea,
Studentul anului
Premiul II

Biografie

Este studenta la drept, preocupata de dezbaterile academice, instructor si vicepresedinte de club. Ca voluntar la Asociatia "Pasii Sperantei" le-a fost de mare ajutor multor elevi de gimnaziu proveniti dintr-un mediu defavorizat, lucrand cu ei la diferite materii. Tot acolo, a contribuit la organizarea activitatilor artistice din timpul anului scolar si a celor de pe perioada vacantei, precum ateliere de pictura pe sticla si pictura murala, ateliere de lucru manual si constructie de casute pentru pasari.

Preocuparea ei pentru tineri a condus-o si catre pozitia de vicepresedinte al Clubului de Dezbateri Academice Iasi, organizatie care are ca scop dezvoltarea gandirii critice si a aparatului argumentativ propriu.

In cadrul acestui Club, a activat ca arbitru si instructor pentru elevii din licee de top precum Colegiul National, Colegiul National "Emil Racovita" Iasi si Colegiul National "Costache Negruzzi" Iasi.

In plus, si-a asumat rolul de trainer in ceea ce priveste dezvoltarea si aplicarea de tehnici de argumentare avansata, initiere in formatul de dezbateri academice de tip Karl Popper si World Schools. Echipele de elevi antrenate de ea au participat la numeroase conferinte si concursuri nationale de dezbateri, pe teme precum politica internationala, economie, dreptul Uniunii Europene sau drepturile minoritatii rome din Romania.

Alexandra Teodora se defineste drept o tanara interesata de cultura, fenomenul politic si civilizatie, care participa la concursuri, studiaza limba japoneza, se dedica domeniului juridic in masura oportunitatilor si practica artele martiale in timpul liber.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010