Giorgiana Neagu,
Studentul anului
Premiul III

Biografie

Pentru Giorgiana se implineste anul acesta un deceniu de voluntariat facut continuu, cu pasiune. Numai in ultimul an universitar, cand a obtinut media generala 10, s-a implicat in 4 organizatii diferite, in 10 proiecte sau initiative educationale ample.

Proiectele au avut teme diverse precum: prevenirea si combaterea coruptiei, promovarea si respectarea drepturilor copilului, educatie interculturala, ecologie si un stil de viata sanatos, oferirea unei alternative educationale elevilor si studentilor.

Este Vicepresedinte de Resurse Umane in AIESEC Craiova, unde conduce o echipa de 20 de oameni, gandeste si implementeaza strategii educationale pentru cei 80 de membri ai organizatiei. Prin pozitia de trainer si formator acreditat, a sustinut peste 50 de ore de training pentru elevii si studentii din toata tara pe teme precum: comunicare eficienta, leadership, management al resurselor si brand personal.

"Cred cu tarie ca trainingul si educatia nonformala in general reprezinta o alternativa educationala solida, care poate oferi elevilor, studentilor, dar si adultilor in general un mod de invatare alternativ, placut si complet, care le poate dezvolta abilitatile si competentele, suplinind de multe ori lipsa de practica sau impresia de neaplicabilitate a informatiilor primite", spune ea.

La Simpozionul International "Suntem ceea ce vrem sa fim", Giorgiana a prezentat lucrarea "Ce metode utilizam in invatarea interculturala?", publicata in volumul "Education - the way to intercultural knowledge". Totodata, este redactor sef adjunct al unei reviste de spe-cialitate online - ActCom.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010