Stefanel Carlescu,
Studentul anului
Mentiune speciala

Biografie

Stefanel a avut, in anul universitar trecut, o activitate deosebit de bogata, recompensata cu premiul II la concursul Studentul Anului 2010, sectiunea Economie, acordat de organizatia VIP Romania, precum si cu includerea, doi ani la rand in clasamentul Top Talents Romania.

In plus, a absolvit scolile de vara ale Universitatilor Harvard si London School of Economics cu nota A si a primit o bursa completa la scoala de vara "Lost and Found" organizata de Oxford University si Ravi Zacharias International Ministries. In 2009, a intrat in Parlamentul Tinerilor si a devenit presedintele Grupului Parlamentar al Minoritatilor, fiind, de asemenea, invitat de Partidul Conservator din Marea Britanie sa participe la Uniunea Europeana pentru Tineri de la Strassbourg.

Preocuparea lui pentru mentorat si dezvoltarea carierei s-a concretizat in Seminarul National de Dezvoltare in cariera, proiect destinat liceenilor, pe care l-a initiat si condus la prima editie si l-a sprijinit la cea de-a doua editie, din aprilie 2010.

S-a remarcat, de asemenea, ca singurul est-european admis pentru programul de vara International Political Economy de la London School of Economics, al carui departament de politici economice internationale este clasat printre primele 10 din lume in topurile academice.

Prezentarea sa de seminar a fost considerata cea mai buna, calificare ce i-a adus un loc la prelegerile Business Strategy in a Global Age si Challenges for Europe and America, ultima fiind tinuta de Nicholas Burns, profesor la Harvard Kenedy School si sub-secretar de stat in Departamentul de Afaceri Externe.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010