Colegiul National de Informatica, Piatra-Neamt,
Scoala anului
Premiul I

Biografie

Profesorii de la Colegiul National de Informatica din Piatra-Neamt considera ca au o misiune: aceea de a valorifica potentialul maxim al fiecarui elev, in sensul dezvoltarii abilitatilor, aptitudinilor si atitudinilor care sa-i permita accesul mai usor pe piata muncii, implinirea sociala si personala.

O misiune dificila, pe care o abordeaza insa cu seriozitate, prin programe de succes in cariera dupa coordonate europene, insemnand responsabilizarea elevilor fata de propriul traseu profesional, implicarea lor in deciziile scolii si dezvoltarea responsabilitatii sociale, a constiintei de sine si a atitudinilor pozitive.

Profesorii de aici se considera, la fel ca si colegii lor europeni, facilitatori ai invatarii, care au rolul de a imbunatati, prin recunoastere si incurajare, performantele si increderea in sine a tinerilor.

Astfel, fie ele axate pe teme monetare, educatie pragmatica, antreprenoriala (Junior Achievement) sau pe formare in domeniul graficii pe calculator cu ajutorul firmelor internationale, programele colegiului au toate datele pentru a crea liderii de maine. Elevii se antreneaza de azi, fiind inplicati in decizii, avand un comitet reprezentativ, alegandu-si cursuri optionale si activitati de voluntariat.

Alaturi de proiectele de mediu, multiculturalitate si plurilingvism, la nivelul scolii sunt constituite mai multe cluburi ale elevilor care raspund aptitudinilor si hobby-urilor acestora: clubul de jurnalism, clubul de fotografie, de istorie, de dans, de teatru, clubul olimpic, de astronomie, ecologie si de limbi straine, multe in parteneriate COMENIUS.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010