Colegiul National Mircea cel Batran, Constanta,
Scoala anului
Premiul II

"A face invatamant de calitate astazi in Romania e totuna cu a incerca sa edifici solid pe nisipuri miscatoare. Lumea in care se formeaza copiii nostri azi se va rasfrange in chipul lumii pe care o vor construi ei maine. Si nu vrem ca viitorul sa semene cu prezentul. In ceea ce ne priveste, ne straduim cu tenacitate sa-i invatam sa lupte pentru valoarea lor de individualitati, dar sa nu fie ostili, sa manifeste spirit critic, dar sa nu fie distructivi, sa cultive cinstea si corectitudinea pentru a se putea bucura de dreptate, sa recunoasca meritele celorlalti ca sa poata primi ei insisi laudele cuvenite, sa fie pragmatici, dar nu oportunisti. Si asta se cheama sa formezi oameni", afirma directorul liceului, prof. dr. Vasile Nicoara.

Biografie

Situat printre primele zece licee din tara dupa rezultatele de la admiterea in liceu si de la bacalaureat, Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta imbina traditia de excelenta cu adaptabilitatea la o societate dinamica, obtinand, astfel, competitie si performanta.

Dovezi in sprijinul acestei afirmatii sunt rezultatele elevilor liceului la olimpiade si concursuri nationale si internationale, numarul mare de atestate Cambridge si Sprachdiplom obtinute de ei la sfarsitul anilor de studiu, participarea la nenumarate proiecte europene si comunicarea buna dintre scoala, familie si comunitate.

Colegiul este unul dintre cele mai importante centre de formare a personalului din invatamantul universitar din tara, centru de sustinere a bacalaureatului biling francofon si a multor examene informatice recunoscute pe plan international.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010