Mark Twain International School, Voluntari, Ilfov,
Scoala anului
Premiul III

Biografie

Scoala internationala bilingva Mark Twain este singura scoala din sistemul de invatamant national care poarta insemnul de calitate IB World School si care organizeaza, in prezent, Bacalaureatul International, pe langa Bacalaureatul National. Anul acesta, prima serie de elevi a sustinut Bacalaureatul International, cu un grad de promovare de 100% si rezultate de exceptie pe plan international.

Unul dintre motivele pentru aceasta performanta este importanta acordata dezvoltarii profesionale a profesorilor. Dintre acestia, 80 au fost trimisi la seminarii de specialitate anuale in reteaua IB, in diverse orase ale lumii.

Pentru elevi, scoala organizeaza numeroase activitati artistice, ecologice, sportive si de dezvoltare a aptitudinilor, intre acestea remarcandu-se mai ales Targul de Stiinta (Science Fair), eveniment rar intalnit in Romania, dedicat promovarii stiintei in randurile copiilor.

Principalele atractii ale evenimentului au fost cele doua concursuri, unul pe teme generale de stiinta, iar altul de proiecte, sesiunea de comunicari stiintifice, precum si prezentarea de astronomie, facuta cu ajutorul unui telescop instalat in curtea scolii.

In cadrul altui proiect, elevilor scolii le sunt impartasite experiente de viata, intamplari din cariera si viata personala a unor personalitati marcante ale vietii publice din Romania

"Intr-o competitie permanenta cu noi insine pentru calitate, creativitate si comunicare eficienta, receptivi la nevoile elevilor nostri, dar si la asteptarile comunitatii locale, preocuparea institutiei noastre este de a crea plusvaloare si succes pentru elevii nostri si pentru comunitatea din care fac parte", se arata in descrierea scolii.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010