Rodica Silvia Pop,
Profesorul anului
Premiul I

Biografie

Proaspat doctor in stiinte umaniste si profesoara de engleza, Rodica Pop este pasionata de exploatarea patrimoniului cultural, atat prin implicarea elevilor sai in activitati extracuriculare cat si prin implicarea personala in diverse organisme nationale si internationale.

Isi ghideaza intreaga activitate dupa dictonul "Daca salvezi un om, salvezi o lume" si sustine accesul la cultura muzeala pentru persoane cu dizabilitati si minoritati etnice. A desfasurat o serie de proiecte in acest sens precum"Muzeu fara bariere" sau "Roma Route".

In anul scolar precedent, a initiat proiecte de educatie muzeala si de educatie ecologica precum Muzeu fara bariere sau Aripi care au implicat sute de elevi din scoala si elevi din alte judete.

A participat impreuna cu elevii sai la Global Education Festival - Sanremo, la care a obtinut premiul "The Best Foreign School" pentru proiectul Joc cu nasturi - o abordare noua a unui accesoriu vechi.

A condus numeroase ateliere pentru elevii scolii, serate muzicale impreuna si a organizat expozitii locale si internationale cu creatiile elevilor sai. Abordarea artistica pentru procesul de invatare si-o manifesta si prin introducerea cursului optional "Let's sing", care imbina invatatul limbii engleze cu activitatea muzicala.

A avut lucrari publicate de Natiunile Unite (New Technologies For Virtual Heritage: New Museums For The World. Best Practices), a publicat lucrarea stiintifica Valorificarea patrimoniului muzeal prin tehnologia informatiei si ghidul cultural: Accesul romilor la patrimoniul muzeal.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010