Arnold Maier,
Profesorul anului
Premiul III

"Toata activitatea mea o dedic educarii copiilor. Am incercat sa conturez o anumita orientare si consistenta a cercetarii stiintifice la nivelul catedrei".

Biografie

Este profesor doctor titular al catedrei de Limba si Literatura romana la Scoala cu clasele I-VIII "Gheorghe Bulgar" din Sanislau, Satu Mare. Absolvent al Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, a urmat ulterior trei cursuri masterale in Management educational, Turism si amenajare turistica si Literatura si cultura romaneasca in context european.

Coordoneaza Cercul de Literatura "Tinere Talente", este membru in consiliul de administratie al scolii, iar pentru a imbina utilul cu placutul concepe trasee turistice cu caracter instructive-educativ, antrenand elevii in numeroase excursii scolare tematice.

A realizat diverse cursuri optionale adaptate cerintelor elevilor din clasa a VI-a "Basmul cult in literatura romana", pentru clasa a VII-a "Folclor literar romanesc", iar pentru elevii din clasa a VIII-a cursul optional se intituleaza "Figuri de domnitori in literatura romana". 

In perioada 2009-2010 a participat impreuna cu elevii sai la Concursul National de Evaluare in Educatie la Limba si Literatura romana, Simpozionul International "Mihai Eminescu - poet national si universal" si la Concursul National Interdisciplinar "Cuvinte care zidesc".

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010