Ioana Codruta Sava,
Educatorul anului
Premiul I

Biografie

Absolventa a facultatii de psihologie si a masterului Management Educational, Ioana Codruta Sava este educatoare la gradinita Veronica Filip din Piatra-Neamt, cu o experienta de 32 de ani in sistemul de invatamant.

In anul 2009-2010 a participat alaturi de copii la proiecte tematice destinate prescolarilor, dintre care Mandru sunt ca sunt roman, Alfabetul Vitaminelor, Si noi suntem europeni. Proiectele educationale au fost destinate informarii copiilor cu privire la activitati ecologice, de cunoastere a regiunii, de stiinte sau lectura: Scoala verde, Sa ne cunoastem judetul, Ziua Pamantului, Cum sa fim mai buni.

Proiectele artistice si plastice, acoperind latura educatiei extra-curriculare, cuprind formatia de dansuri populare, grupul vocal folcloric si un grup de artisti plasticieni.

Activitatile de dezvoltare profesionala in anul precedent constau in participarea la Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta, simpozionul international Creativitate si perspectiva in educatie, Sesiunea Nationala de Referate si Comunicari Stiintifice Educatia - o necesitate permanenta. Este membra a Grupului de lucru MECTS pentru Educatie Timpurie, Membra a Comisiei de Disciplina si responsabila a Comisie Metodice la nivel de disciplina.

A publicat articole de specialitate despre Comunicarea eficienta cu copiii, Pedagogie practica - proiectare, organizare si evaluare in activitatea didactica, Creativitate si perspec-tiva in educatie. Realizeaza o emisiune saptamanala Scoala Parintilor si este implicata in activitati voluntare de consiliere a parintilor, strangeri de fonduri pentru copii cu sindromul Down si autism.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010