Gheorghita Grigore,
Educatorul anului
Premiul II

"Consider ca educand si implicand copiii, de la cea mai frageda varsta, in competitii, activitati extracurriculare, ii pregatim pentru a deveni lideri, persoane capabile de a-si influenta in bine viitorul lor si al celor din jur" este premisa de la care pleaca Gheorghita Grigore in activitatile pe care le deruleaza in scoala si in afara ei.

Biografie

Implicarea ei este vizibila in proiecte ce vizeaza relatia copii - natura la nivel national si international: Let's do something for our planet, Spring Day in Europe, Ziua Pamantului, dar si in ceea ce priveste initiativa civica a elevilor, Dincolo de curriculum fiind un proiect dezvoltat pentru a stimula atitudinea pozitiva si spiritul civic.

S-a alaturat Asociatiei OvidiuRom sprijinind derularea proiectului Ateliere de Vara pentru copiii defavorizati din punct de vedere economic, activitatile de voluntariat fiind completate si de colaborarea cu Institutul Roman pentru Drepturile Omului.

Dezvoltarea competentelor profesionale a fost o prioritate in anul precedent, ea fiind preocupata de formarea continua si participand la cursuri si simpozioane nationale destinate cadrelor didactice in materie de mentorat, comunicare didactica sau ecologie. Metodele noi de formare au fost incluse pe lista prioritatilor, participand la cursuri online in domeniul inovatiei didactice. In plus, in anul 2009/2010 a contribuit la baza didactica auxiliara prin aparitii de specialitate pe teme de ecologie pentru elevi: Micul Ecologist, Sunt ecologist, Orizonturi ecologice si Eco Magazin.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010