Gabriel Morariu,
Educatorul anului
Premiul III

Biografie

Invatator in Targu Mures, Codrut Gabriel Morariu a implicat elevii din clasa pe care o coordoneaza in activitati educationale care sa le formeze deprinderi si abilitati de relationare, de comunicare, de munca in echipa si protejarea naturii. Combaterea violentei, protejarea animalelor, donatiile pentru copiii din centrele de plasament si sportul pentru sanatate sunt o parte din proiectele realizate in anul scolar 2009/2010 impreuna cu elevii sai.

Planul extracurricular al anului scolar precedent a fost constituit din activitati sportive, concursuri de creatie literara si plastica, drepturile copilului si ecologie: Crosul 1 Decembrie, Parcul meu de vis, Amandoi in aburul painii sau Copilul din lumea cuvintelor.

Absolvent al cursului de fotografie subterana si al modulului de animator socio-educativ, Codrut Gabriel Morariu si-a completat parcursul profesional participand la Cursul de mentori in pedagogie, la simpozioanele internationale Disponibilitati creative in lume, Creativitate, eficienta si modernitate in invatamant, Educatie si creativitate, precum si la sesiunea stiintifica Orientari noi in pedagogia contemporana.

Lucrarile publicate anul trecut sunt structurate pe domenii de interes pentru el, Creativitatea in procesul didactic contemporan, Repere didactice privind stimularea creativitatii la ciclul primar-lectura predictiva, Instruirea didactica asistata de calculator la invatamantul primar fiind articole prezentate la conferinte de specialitate. Colaborator al site-urilor www.didactic.ro, www.suntparinte.ro, www.profesorulcreatordesoft.ro si www.ise.ro, acesta administreaza platforme online de comunicare pe teme educationale.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010