Ion Alexandru Barbu,
Elevul anului
Premiul III

"Romania e in criza, departe de a fi doar economica, si ma doare sa vad atata indiferenta. E nevoie de o schimbare profunda de viziune, de mentalitate, de valori, de respect pentru munca si traditii. Si sunt constient ca eu, si altii ca mine, putem realiza schimbarea", spune Alexandru Barbu, seful de promotie din 2010 al Colegiului National "Ion Minulescu" din Slatina.

Biografie

In anul scolar 2009-2010, dorinta lui de schimbare l-a determinat sa participe ca voluntar in numeroase proiecte, multe axate pe strangerea de fonduri pentru Crucea Rosie sau pentru un coleg bolnav, ecologice, culturale sau de sprijin al tinerilor in alegerea carierei si in domeniul dezvoltarii personale.

Este castigator al Galei Personalitatea Anului in Slatina, organizata cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Slatina, urmata de colaborari in domeniul educational si social pe intreg parcursul anului 2009.

Pasiunea lui pentru geografie i-a adus doua medalii de aur la olimpiade internationale, precum si un loc trei si o mentiune la concursuri nationale.

Pana in luna iunie a anului 2010 a detinut si functia de vicepresedinte al Consiliului Elevilor din colegiul sau, fiind responsabil cu organizarea activitatilor profesional-stiintifice si comunitare.

Alexandru a colaborat si cu postul local de televiziune, ca invitat sau moderator al unor emisiuni de cultura si divertisment, a publicat articole in revista liceului si interviuri pe tema invatamantului preuniversitar in ziare locale sau nationale.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010