Csilla Ibolya Balint,
Elevul anului
Mentiune speciala

"Am inteles de tanara ca schimbarea incepe cu mine, ca forta exemplului este cea mai puternica. Pe langa concursurile si olimpiadele la care particip si la care incerc sa-mi depasesc limitele, ma implic in voluntariate si proiecte de responsabilizare si de dezvoltare a comunitatii. Vreau sa arat prin exemplul personal ca se poate, ca noi, tinerii de azi, vom fi, chiar suntem deja, cetateni responsabili si implicati", spune eleva Colegiului National "C.D. Loga" din Timisoara.

Biografie

In anul scolar 2009-2010, Csilla Ibolya a obtinut mai multe premii intai la etapele judetene si nationale ale mai multor olimpiade si concursuri, printre care se numara Concursul National de Pictura "Simbolul Primaverii" - pictura fiind o pasiune care a insotit-o inca din copilarie.

Totodata, a gasit timp si disponibilitate pentru diferite actiuni de voluntariat, fie ele campanii impotriva cancerului la san, de promovare a speologiei sau de cultivare a responsabilitatii sociale in randul elevilor.

Unul dintre cele mai vaste proiecte in care este implicata (ca membru fondator al grupului din Timisoara) este YouthBank, un program in cadrul caruia se aduna, in fiecare an, o suma destinata finantarii proiectelor comunitare ale tinerilor.

Vezi interviurile castigatorilor Galei 2010