Facultatea de Matematica si Informatica - Universitatea Ovidius,
Facultatea anului
Premiul II

"Consideram ca acest premiu este cu atat mai important si mai valoros cu cat vine din partea unei fundatii independente de orice influente si a carei obiectivitate nu poate fi pusa la indoiala. In spatele unei astfel de performante stau ani intregi de truda si provocari, dar ce poate fi mai frumos cand vezi ca in cele din urma vine si recunoasterea.

Sa multumim Fundatiei Dinu Patriciu pentru initiativa de a premia Excelenta in educatie, sa multumim ca ne-a aratat locul nostru actual si, cred ca noi, toti participantii, avem obligatia sa continuam sa ne perfectionam in beneficiul invatamantului din tara noastra. Avem misiunea sa transformam visurile celor pe care ii educam in realitate!"

Prof.univ.dr.Wladimir-Georges Boskoff (Decan, Facultatea de Matematica si Informatica,

Universitatea Ovidius, Constanta)

Biografie

Proiectul Catedrei de Informatica, numit Virtual Romania, este un proiect de cercetare realizat in cooperare cu parteneri din tara si strainatate, cu muzee, firme si retele de realitate virtuala. Practic, Virtual Romania este concretizat prin mai multe proiecte de cercetare de tip realitate virtuala, toate interconectate si avand ca scop valorificarea patrimoniului istoric si cultural al Dobrogei, introducerea lui in circuitul "turismului virtual" si, nu in ultimul rand, in circuitul educational, prin adaptarea continutului pentru lectiile de istorie si arheologie.


Proiectul MATAG este un proiect al Catedrei de Matematica si a condus la rezultate publicate in reviste internationale de prestigiu cotate ISI. Este un proiect interdisciplinar, de cooperare in cercetare, desfasurat in colaborare cu Institutul de Matematica al Academiei Romane, cu cercetatori individuali din SUA, Japonia, Germania, Grecia, Italia, in vederea obtinerii unor rezultate fundamentale din algebra moderna si geometrie, cu implicatii in fizica.


Laboratory School este un proiect realizat impreuna cu University of Northern Iowa, Cedar Falls si University of Nevada, LasVegas, cu privire la modernizarea tehnicilor de predare in invatamantul preuniversitar matematic si a fost concretizat prin infiintarea unui program masteral de Matematica Didactica, a unei scoli de aplicatie si a unor programe de perfectionare.


In ceea ce priveste oportunitatile create pentru studenti cu privire la mobilitatea si eligibilitatea pe piata fortei de munca, Proiectul E-FACULTATE promoveaza ideea necesitatii standardizarii cursurilor, a unei mai bune comunicari cu studentii, concretizandu-se prin realizarea unui AVIZIER WEB. De asemenea, PROGRAMUL DE CALITATE prezinta o serie de masuri standardizate de Manualul de Calitate al Facultati pentru imbunatatirea programului educational.